Ingyenes szállítás 9 490 Ft-tól

Nagy Péter fa sakk-készlet + Ingyenes szállítás

Kód: 6966
148 990 Ft 117 315 Ft ÁFA nélkül
Raktáron (2 db)
Várható kézbesítés:
28.9.2023
Szállítási lehetőségek

Az orosz cár ihlette sakkfigurák, kinek uralma alatt Oroszország európai nagyhatalommá vált. Az egykori Jugoszláviából (amely máig a sakkhatalmak közé tartozik) származó sakkfigurák népszerű változata. Sheesham fából készült minőségi készlet, amely a legigényesebb sakkozót is kielégíti.

Nyárfából és kőrisfából készült sakktábla

Részletes információ

Ingyenes szállítás 9 490 Ft-tól
Ingyenes szállítás 9 490 Ft-tól
Minden megrendelést 9 490 Ft felett ingyen szállítunk a Packeta átvevőhelyekre.
Megbízható bolt
Megbízható bolt
A vásárlóink elégedettsége számunkra a legfontosabb.
Termékek raktáron
Termékek raktáron
A termékek közvetlenül az e-shop raktárán találhatók, és minden munkanapon szállítunk.

Termék részletes leírása

I. (Nagy) Péter teljes nevén Pjotr Alekszejevics Romanov (* Moszkva, Oroszország, 1672. június 9. – † Szentpétervár, 1725. február 8.) 1682-től haláláig orosz cár, 1721-től orosz imperátor volt.

Valójában azonban csak 1689-től uralkodott. Eleinte formálisan, beteg féltestvére V. Iván társuralkodójaként lépett trónra. 1689-ben vette át a kormányzást, de igazi uralkodóvá csak 1696-ban vált, Iván halála után. 1724-ben, felesége I. Katalin lett a társuralkodója, aki politikai, gazdasági és kulturális irányú modernizálásra tett erőfeszítése révén vált híressé. I. (Nagy) Péter uralkodása alatt, Oroszország igazi európai nagyhatalommá vált.

A satrandzsról a modern sakkra való áttérésre a 17. század végén és a 18. század elején került sor. Ezt a folyamatot Oroszország és Európa közötti kulturális kapcsolatok erősödése könnyítette meg. I. (Nagy) Péter uralkodása alatt már az új szabályok szerint sakkoztak. Általánosságban elmondható, hogy I. (Nagy) Péter hozzájárult a sakkjáték népszerűsítéséhez. Alexander Menshikov, a nagy orosz uralkodó munkatársa, sakkrajongó volt.

Kézzel készített sakkfigurák.

Sheesham, az indiai paliszander, örökzöld fa. Karcsú és magas, 25 méter magasra is megnő és több mint 100 évig termesztik. Fehér törzse belül világosbarna. Erezete egyedi, más fához nem hasonlítható. A legnehezebb fafajok közé tartozik. A Sheesham egyedülálló fafajta, melyből bútorokat, hangszereket, csónakot, sílécet, de sakkfigurákat is gyártanak.

Király: magasság 9,6cm, talapzat Ø 4cm
Vezér: magasság 8,3cm, talapzat Ø 3,7cm
Futó: magasság 7,7cm, talapzat Ø 3,5cm
Huszár: magasság 7cm, talapzat Ø 3,5cm
Bástya: magasság 5,3cm, talapzat Ø 3,5cm
Gyalog: magasság 5cm, talapzat Ø 2,8cm

*A sakkfigurák tárolására zsák vagy fa doboz megrendelését ajánljuk.

Nyárfából és kőrisfából készült sakktábla
Mezőméret: 5 cm
Magasság: 2 cm
Táblaméret: 50x50 cm

Kőrisfa

Jellemzői: Az olajfafélék világos fajtái közé tartozik. A fabél színe krémfehér, magja világosbarna. Aranyfényű gyönyörű rajz jellemzi. A kőris szilárd és egyben rendkívül rugalmas faanyagot kínál, amely gond nélkül megmunkálható és gőz segítségével hajlítható.

Felhasználása: Ideális alapanyag hajlított bútorok, de élelmiszerrel érintkező tárgyak gyártásához is. A hársfához hasonlóan nincs jellegzetes szaga vagy íze.

Nyárfa

Jellemzői: Szürkésfehér színű hárshoz hasonló fa, évgyűrűi elmosódottak. A farönk szeletek tapintásra szőrösek és nemezesek, faanyaguk viszont puha és könnyű. Nem ereszt gyantát, keveset dolgozik és jól szív, ami megkönnyíti a pácolást és a ragasztást.

Felhasználása: Száraz szaunákban használják burkolófaként, de háztartási cikkek, mint például különféle tálak és edények vagy sakktáblák készítéséhez is.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Professzionális sakk-készletek
Jótállás: 2 év
Súly: 3 kg

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.