Ingyenes szállítás 9 490 Ft-tól

Black Ebony cseh fa sakk-készlet + Ingyenes szállítás

Kód: 6242
118 490 Ft 93 299 Ft ÁFA nélkül
Raktáron (>5 db)
Várható kézbesítés:
7.6.2023
Szállítási lehetőségek

Ében és juharfából készült sakktábla. Keresett sakkfigurák Szlovákiában és Csehországban. Kompromisszumok nélküli kézi munka, mely a legigényesebb sakkozót is kielégíti. A készlet 16 fehér és 16 fekete sakkfigurát tartalmaz.

Részletes információ

Ingyenes szállítás 9 490 Ft-tól
Ingyenes szállítás 9 490 Ft-tól
Minden megrendelést 9 490 Ft felett ingyen szállítunk a Packeta átvevőhelyekre.
Megbízható bolt
Megbízható bolt
A vásárlóink elégedettsége számunkra a legfontosabb.
Termékek raktáron
Termékek raktáron
A termékek közvetlenül az e-shop raktárán találhatók, és minden munkanapon szállítunk.

Termék részletes leírása

Mezőméret: 5,5 cm
Magasság: 2 cm
Táblaméret: 55x55 cm

Ébenfa - nagyon szívós, kemény, tartós és becses. A fa az ébenfák családjába tartozó mintegy harminc fajból származik (leginkább a Diospyros nemzetségből). Szinte mindig (a sejtekben található festéknek köszönhetően) gazdag színű fekete, feketésbarna, barna, piros, zöld vagy fehér fényes magjuk van (gyakran világos csíkokkal), rózsaszín, sárga-szürke, sárgás, barna, világosszürke, illetve csaknem fehér béljük, és általában finom szerkezetük van.

A legjobb minőségű ébenfát a Diospyros ebenum fajból nyerik, amely főleg Indiában és Ceylon szigetén növekszik (→ bois noir). A főként Ceylon szigetén előforduló Diospyros quaesita fajból származó dióbarna színű ébenfát calamander wood-nak nevezik, az Andamán- és Nikobár-szigetek márvány színű ébenfáját, amely fekete színezésű világossárga foltokkal és csíkokkal, és amely a Diospyros montana fajból származik, marble wood-nak hívják.

Néha az ébenfák közé sorolják azt a sötétbarna fát is (az egyik legkeményebb ébenfa), amely a nyugat-indiai Brya ebenus fából származik (úgynevezett cocus wood). A hüvelyesek családjába tartozó Dalbergia melanoxylor fekete fáját tévesen afrikai ébenfának, a szantálfa nemzetséghez tartozó fát pedig tévesen fehér ébenfának nevezik (→ szantálfa).

Az ébenfa az ókor óta a művészek és kézművesek kedvenc anyaga minden kontinensen (az afrikai, egyiptomi és indiai művészetben). Bútorgyártásra használják (a múltban, főleg a 17. században Franciaországban, ahol a bútorkészítőket ebenistának nevezték; a 19. századi empír és neo-stílusú bútoroknál), valamint kisebb műtárgyak és hangszerek (billentyűzetek, hegedűalkatrészek, hangszerfogantyúk stb.) készítésére.

Király: magasság 10,0 cm; talapzat Ø 4,0 cm
Vezér: magasság 10,0 cm; talapzat Ø 4,0 cm
Futó: magasság 8,5 cm; talapzat Ø 4,0 cm
Huszár: magasság 7,8 cm; talapzat Ø 4,0 cm
Bástya: magasság 6,0 cm; talapzat Ø 4,0 cm
Gyalog: magasság 6,0 cm; talapzat Ø 4,0 cm

A cseh sakk-készlet (Česká klubovka) eredeti formáját az 1980-as években az egyik legjelentősebb cseh szobrász, Bohuslav Schnirch (1845–1901) tervezte. Ő volt az 1884 március 20-án alapított Cseh Sakkegyesület, majd az 1888 február 2-án megalakult Cseh Sakkszövetség elnöke is.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Luxus sakk-készletek
Jótállás: 2 év

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.