Ingyenes szállítás 11 990 Ft-tól

Online sakk

Az online sakkról szóló blogban megmutatjuk az online sakkozás lehetőségeit, formáit és sajátosságait.

Sakk online platformokon

A legnépszerűbb sakkozási platformok közé tartozik a chess.com és a lichess.org.

A sakkjátszma azonnali lehetősége mellett, mindkét sakkszerver sakkedzéshez való kiegészítők széles választékát, csapatokban való játékot, sakk oktatóleckéket, játszmák streamelésének lehetőségét, a világ legerősebb sakkeseményeinek megtekintését stb. kínálja.

Lichess_homepage

A sakkozó a platformokon való regisztrációt követően részesül az előnyökből. A Lichess teljesen ingyenes és reklámmentes, miközben lehetőség van "adományozóvá válni".

A Chess.com tagság előfizetésének lehetőségét kínálja, ami további funkciókat nyit meg és a játékos megszabadul a megjelenített reklámoktól.

chesscom

 

További jól ismert sakkportálok, amelyeken a sakkozó minden szükségeset megtalál, de leggyakrabban például a sakkolimpia, vagy más jelentős események közvetítésére szolgálnak, a chess24.com vagy a chessbase.com.

Online sakk, offline sakk, vagy mindkettő egyszerre?

Manapság a sakkjáték platformok kényelmes és érdekes összeköttetést biztosítanak az offline sakkvilággal. És nem csak az OTB (over the board) online közvetítések vagy az „élő“ sakkesemények szempontjából.

pegasus

Sok sakkozó él azzal a lehetőséggel, hogy egy online játszmát otthona kényelméből, egy klasszikus 3D sakktábla segítségével összeköttet bárkivel a világon.

Napjainkban viszonylag sok ilyen megoldás létezik. A legmegfizethetőbb és ugyanakkor technikailag legegyszerűbb megoldások között egyértelműen a DGT Pegasus sakk szerepel. Csak egy okostelefonra van szüksége, hogy a sakktáblát Bluetooth-on keresztül csatlakoztassa kedvenc sakkalkalmazásához és játszhat.  

Szóval? Ön is engedett az online sakkozás varázsának és lehetőségeinek, vagy továbbra is az offline világ megrögzött rajongója marad?

Sakkszámítógépek a Sakküzletben

Szerző: Vrba Michal, sakk edző

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.