Ingyenes szállítás 11 990 Ft-tól

Hogyan válasszunk ideális sakkot?

HOGYAN VÁLASSZUNK IDEÁLIS SAKKOT? 

Nap mint nap rendszeresen találkozunk ezzel a kérdéssel. Ajándékba keres sakkot gyermeke vagy unokája részére? Eredeti és értékes ajándékkal szeretne kedveskedni ismerősének?

Vagy most kezdett el sakkozni, például online, és otthonra is jól jönne egy sakk-készlet? Nézzük meg közösen a lehetőségeket.

Sakk, mint ajándék

Ebben a kategóriában egyértelműen a „kazettás“ sakk a kedvenc. Nagy előnye az egyszerű tárolás. A bábuk közvetlenül az összecsukott sakktáblában vannak elhelyezve, így az ilyen sakk-készlet egy könyvespolcon is elfér anélkül, hogy jelentősebb helyet foglalna.

További előnye a sakkfigurák érdekes feldolgozása.

Fából készült kazettás sakk-készletek

 

Sakkozzon úgy, mint egy profi

Sakkozni kezdett barátaival? Megkedvelt egy online sakk alkalmazást, és időnként „gyakorolni“ szeretne? Vagy Ön és üzleti partnere beiktatna egy sakkjátszmát golfozás előtt?

Ebben az esetben egyértelmű a választás. A méret ízlés dolga. A bábuk és a sakktábla versenymérete, a faanyag kiváló minőségű feldolgozása és olyan dizájn, amely Ön helyett mondja el, hogy a profik közé tartozik.  

Professzionális sakk-készletek


Utazáshoz alkalmas sakk

Képzelje el, hogy vonattal vagy busszal utazik. A gyerekek táborba vagy erdei iskolába mennek. Barátaival megy kalandozni? Az utazáshoz alkalmas sakk akár mobiltelefon méretű is lehet.

A mágneses sakkot bármikor összecsukhatja, és a játszmát folytathatja amint elérte a hegyi összeköttetést, vagy egy jó falatozás után egy helyi étteremben. És mit szól például egy tengerparti nyaraláshoz?

Az autóban a hátsó ülésen a gyerekek adogatják egymásnak a sakktáblát, és Ön biztos lehet abban, hogy a mágnessel rögzített sakkfigurák pontosan ott maradnak, ahova a gyerekek letették őket.

Tengerparti pihenés egy hűtött ital mellett, napernyő alatt végre békében olvassa sakk-könyvét és fejében híres mesterek játszmáit forgatja le. Önnek is a szeme előtt van ez a fajta nyugalom?

Mágneses sakk-készletek

 

A következetesség a sikeresek jele

A sakk-készlet, melyet kiválasztott, évekig fogja szolgálni Önt. Két dolog van, amely elválaszthatatlanul a sakkhoz tartozik, és mindegy, hogy milyen típusú sakkról beszélünk.

A játszma elveszítené töltetét és varázsát, ha nem lenne idővel korlátozva. Éppen erre szolgálnak a sakkórák. Az analóg órák kora helyrehozhatatlanul mögöttünk van, ennek ellenére még sokan, és nem csak az ortodox rajongók találnak utat hozzájuk.

A digitális sakkórákat mindig pontosan beállíthatja, leolvassák a pontos időt, és képesek bónuszidőt hozzáadni a megtett lépésért. Időmemóriával rendelkeznek, és az idő lejártával a jelző hanggal vagy vizuálisan figyelmezteti Önt.

Állítson be magának és ellenfelének is 5 percet a játszmára (játsszon villámsakkot, avagy blitz-et, ahogy a sakkozók szeretik hívni az ilyen játszmát), kezdje el a játszmát és tapasztalja meg azt az érzést, amikor az 5:00 hirtelen 4:59-re változik, az idő repülni kezd, és Ön terveket, védekezést, támadást keres…

Sakkórák


Egy sakkjátszmában, már a 40. lépésben több pozíció jöhet létre, mint amennyi atom van az univerzumban. A különböző lehetőségek ilyen szövevényében könnyű elveszni. Hogy az ember mindig tudja melyik úton menjen, remek útmutatónak, illetve iránytűnek bizonyulnak a sakk-könyvek. Rengeteg van belőlük. És minden jó sakküzletben tanácsot tudnak adni. Csak kérdezzen bátran.

Sakk-könyvek

mceclip0

Szerző: Vrba Michal, a Sakküzlet eladója, sakkedző és klubjátékos

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.