Ingyenes szállítás 11 990 Ft-tól

Hogyan kell online sakkozni

Hogyan lehet fejlődni az internetes sakkban?

Napjainkban a sakk jelentősen átköltözött az online környezetbe, ahol sokan élvezik a rapid, blitz vagy bullet partikat. Mutatunk 5 tippet, hogyan lehet jobban online sakkozni.

Váljatok jobbá a taktikában

A blitz vagy akár a bullet partikban, ahol nagyon gyorsak a húzások, fontos észrevenni a taktikai kombinációt, amikor az megjelenik a sakktáblán. Ezért fontos a sakkdiagramok gyakorlása, és megtanulni gyorsan megtalálni a legjobb megoldást.

Elemezzétek a játszmákat

Saját hibáinkból tanulunk a legjobban, ezért kulcsfontosságúnak tartjuk, hogy egy parti után, legalább egy pillantást vessünk játszmánkra. Legtöbbet a vereségekből tanulunk, de a nyertes játszmák elemzésekor rájöhetünk, hogy azokat sokkal korábban is megnyerhettük volna.

lichess analyza-min

Spóroljatok időt a megnyitásoknál

Sokan fejből ismerjük az első húzásokat – nem kell rajtuk különösebben gondolkodnunk. Minél hamarabb végrehajtjuk ezeket a lépéseket, annál több időt spórolunk a játszma fontosabb pillanataira. Próbáljatok meg ezért fejlődni a megnyitásokban is, és a lehető leggyorsabban megtenni azokat a lépéseket, amelyeket már előre megtanultatok.

Éljetek a „pre-move“ lehetőséggel

Az olyan platformok, mint a chess.com és a lichess.org lehetővé teszik a felhasználók számára az úgynevezett „pre-move“ húzást. Ha tudod, hogy az ellenfél valószínűleg kiüti az egyik bábudat, vagy tudod mi lenne a következő húzásod, egyszerűen lépj, amíg az ellenfeled van soron.

Lichess_homepage-min

Kövessétek a sakk streamereket

Sok top játékos, mint például Hikaru Nakamura nagymester, sakkozik az interneten, miközben kommentálja és magyarázza lépéseit. Játszmáik és elemzéseik követése során, sokat tanulhattok és szórakozhattok is egyszerre.

zo36uu1qry261-min

Végső tippünk

Pegasus sakk számítógép kellemes segítőtárs a sakk online és offline világának összeköttetéséhez. A sakktábla egyszerűen párosítható Bluetooth-on keresztül egy mobil sakk-alkalmazással, és valós időben játszhatunk online sakkot egy normál sakktáblán. Természetesen az e4e5 sakküzletben is megtaláljátok.

5836-5

Pegasus sakk számítógép megtekintése

Szerző: Stella Sáňková, női FIDE bajnok


Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.