Ingyenes szállítás 11 990 Ft-tól

Dominó Lux + Ingyenes szállítás

Kód: 7077
28 990 Ft 22 827 Ft ÁFA nélkül
Raktáron (3 db)
Várható kézbesítés:
29.5.2024
Szállítási lehetőségek

A Dominó egy minden korosztály számára alkalmas logikai játék. Fejleszti a logikus gondolkodást, és akár a legfiatalabb játékosoknak is segíthet az alapvető matematikai műveletek játékos formában történő elsajátításában. A dominójátékkal sok kellemes és szórakoztató pillanatot élhet át szeretteivel.

A Dominó játék téglalap alakú kövek készletéből áll, amelyek ketté vannak osztva, és két számmal (pontok segítségével - mint a játékkockákon) vagy más szimbólumokkal vannak jelölve. Minden számpár csak egyszer fordul elő a készletben. A klasszikus dominó 0 és 6 közötti számokat tartalmaz. A dominókövek teljes száma 28.

Részletes információ

Ingyenes szállítás 11 990 Ft-tól
Ingyenes szállítás 11 990 Ft-tól
Minden megrendelést 11 990 Ft felett ingyen szállítunk a Packeta átvevőhelyekre.
Megbízható bolt
Megbízható bolt
A vásárlóink elégedettsége számunkra a legfontosabb.
Termékek raktáron
Termékek raktáron
A termékek közvetlenül az e-shop raktárán találhatók, és minden munkanapon szállítunk.

Termék részletes leírása

Doboz mérete: 21 x 21 x 4 cm
Anyaga: fából készült tok bőrrel borítva, keményített műanyagból készült dominók
Súly: 1,4 kg
A készlet 28 db dominót tartalmaz
Játékosok száma: 2 - 4

A dominó alapszabályai
A játékot két vagy négy játékos játszhatja egy 28 darabos dominókészlettel.

A játékot párban játsszák. Az egymással szemben ülő játékosok együtt játszanak a rájuk merőlegesen ülő másik páros ellen. A csapattársak nem kommunikálhatnak a játék során. A játékot addig játsszák, amíg az egyik páros el nem éri az előre meghatározott pontszámot – általában legfeljebb 100 pontot.

Az összes dominót ponttal lefelé helyezzük az asztalra, és megkeverjük. Minden játékos hét dominót húz, ami az összes lapot szétosztja. A játékosok a kihúzott dominókat maguk elé helyezik úgy, hogy a többi játékos ne lássa a pontokat.

Az a játékos kezdi a játékot, aki dupla hatos dominót húzott (az úgynevezett double 6). Őt a bal oldali játékos követi.

A kezdő játékos a dupla hatos dominót az asztal közepére helyezi. A következő játékos választ egy olyan dominót, amelynek legalább az egyik felén ugyanannyi pont van, mint az asztalon lévő dominó egyik felén. A dominót a sor végére teszi úgy, hogy az azonos pontszámú dominók érintkezzenek azzal a felükkel, amelyiken ugyanannyi pont van.

Dominót csak a sor egyik vagy másik végére lehet helyezni - a sor közepén elágazni tilos.

Ha a játékosnak nincs olyan dominója, amit el tudna helyezni, azt mondja, „tovább”. A játékos nem adhatja fel a lépést, ha el tudja helyezni a dominót.

Egy játszma akkor ér véget, amikor az egyik játékos lerakja az utolsó dominót. A többi játékosnak összeszámláljuk a kezükben maradt dominók értékét (pontok összege).

A játszmát az a páros nyeri, amely pontjainak összege kisebb. A győztes pár annyi pontot kap a játszmáért, amennyi a másik pár kezében maradt.

A játszma akkor is véget érhet, ha egyik játékos sem tudja folytatni a játékot (azaz nem tud dominót letenni). Ilyenkor az a páros nyer, amelynek a kezében kevesebb pontösszegű dominó maradt. Ebben az esetben is a nyerő páros annyi pontot kap a játékért, amennyi az ellenfél kezében maradt.

A pontok összeszámolása után kezdődhet a következő játszma.

Az egész játék akkor ér véget, amikor az egyik páros eléri az előre meghatározott pontszámot.

Ha a játékot csak ketten játsszák, és az egyik játékosnak nincs olyan dominója, amit letehetne, akkor új dominót húz és ha tudja, folytatja a játékot. Ha nem tudja folytatni a játékot, addig húz, amíg megfelelő dominót kap. Ha már elfogyott a dominó és nem tud húzni, akkor a következő játékos kerül sorra.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Társasjátékok
Jótállás: 2 év
Súly: 1.8 kg

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.