Ingyenes szállítás 11 990 Ft-tól

Black Ebony DeLuxe fa sakk-készlet + Ingyenes szállítás

Kód: 6241
95 490 Ft 75 189 Ft ÁFA nélkül
Raktáron (2 db)
Várható kézbesítés:
26.6.2024
Szállítási lehetőségek

Ében és juharfából készült sakktábla. Akácfából készült professzionális sakkfigurák, a sötét sakkfigurák ébenfa megjelenésűek.

Részletes információ

Megbízhatóság
Megbízhatóság
Több mint 15 700 elégedett ügyfél.
Ingyenes szállítás
Ingyenes szállítás
Minden 11 990 Ft feletti rendelés esetén a Packeta csomagpontok.
Gyors szállítás
Gyors szállítás
Minden árut raktáron tartunk. 2 napon belül szállítunk.

Termék részletes leírása

Mezőméret: 5,5 cm
Magasság: 2 cm
Táblaméret: 55x55 cm

Ébenfa - nagyon szívós, kemény, tartós és becses. A fa az ébenfák családjába tartozó mintegy harminc fajból származik (leginkább a Diospyros nemzetségből). Szinte mindig (a sejtekben található festéknek köszönhetően) gazdag színű fekete, feketésbarna, barna, piros, zöld vagy fehér fényes magjuk van (gyakran világos csíkokkal), rózsaszín, sárga-szürke, sárgás, barna, világosszürke, illetve csaknem fehér béljük, és általában finom szerkezetük van.

A legjobb minőségű ébenfát a Diospyros ebenum fajból nyerik, amely főleg Indiában és Ceylon szigetén növekszik (→ bois noir). A főként Ceylon szigetén előforduló Diospyros quaesita fajból származó dióbarna színű ébenfát calamander wood-nak nevezik, az Andamán- és Nikobár-szigetek márvány színű ébenfáját, amely fekete színezésű világossárga foltokkal és csíkokkal, és amely a Diospyros montana fajból származik, marble wood-nak hívják.

Néha az ébenfák közé sorolják azt a sötétbarna fát is (az egyik legkeményebb ébenfa), amely a nyugat-indiai Brya ebenus fából származik (úgynevezett cocus wood). A hüvelyesek családjába tartozó Dalbergia melanoxylor fekete fáját tévesen afrikai ébenfának, a szantálfa nemzetséghez tartozó fát pedig tévesen fehér ébenfának nevezik (→ szantálfa).

Az ébenfa az ókor óta a művészek és kézművesek kedvenc anyaga minden kontinensen (az afrikai, egyiptomi és indiai művészetben). Bútorgyártásra használják (a múltban, főleg a 17. században Franciaországban, ahol a bútorkészítőket ebenistának nevezték; a 19. századi empír és neo-stílusú bútoroknál), valamint kisebb műtárgyak és hangszerek (billentyűzetek, hegedűalkatrészek, hangszerfogantyúk stb.) készítésére.

A figurák a FIDE Nemzetközi Sakkszövetség által jóváhagyott sakkszabályok szerint készülnek. Olyan típusú figurák, melyeket hivatalos sakk világeseményeken lehet használni.

Lakkozott és súlyozott sakkfigurák. A készlet extra fehér és fekete vezért tartalmaz.

Királymagasság: 9,5 cm
Súly: 1,1 kg
2 extra vezér

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Luxus sakk-készletek
Jótállás: 2 év

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.