Ingyenes szállítás 11 990 Ft-tól

The Magic Tactics of Mikhail Tal + Ingyenes szállítás

Kód: 6280
13 590 Ft 12 943 Ft ÁFA nélkül
Jelenleg nem elérhető
Szállítási lehetőségek
Most ajándékba adjuk a termék mellé!

Tanulj a Legendától

Részletes információ

Ingyenes szállítás 11 990 Ft-tól
Ingyenes szállítás 11 990 Ft-tól
Minden megrendelést 11 990 Ft felett ingyen szállítunk a Packeta átvevőhelyekre.
Megbízható bolt
Megbízható bolt
A vásárlóink elégedettsége számunkra a legfontosabb.
Termékek raktáron
Termékek raktáron
A termékek közvetlenül az e-shop raktárán találhatók, és minden munkanapon szállítunk.

Termék részletes leírása

Kiadás éve: 2012
Terjedelem: 334 oldal
Méret: A5
Nyelv: angol

Elnyerte az angol sakkszövetség 2013-as év könyve díjat!

"Egy mély, sötét erdőbe kell vezetned ellenfeledet, ahol 2 + 2 = 5, és ahol a visszafelé vezető út csak egyikőtök számára elég széles." -- Mikhail Tal

Mikhail Tal a sakktörténelem egyik legnagyobb zsenije volt. A káprázatos támadásaiért rettegett és csodált „Rigai mágus” meghódította a sakkvilágot. 1960-ban, huszonhárom évesen elnyerte a világbajnoki címet Mihail Botvinniktől, így ő lett minden idők legfiatalabb világbajnoka.

Ebben a könyvben Karsten Müller és Raymund Stolze egy oktatói útmutatót készített Tal lélegzetelállító taktikájának titkait vizsgálva és elmagyarázva. Emellett bemutatják a játszmáiból kiválasztott száz gyakorlatot, amelyek megtanítják az amatőröknek a helyes és helytelen kombinációk megkülönböztetését, illetve az ellenük való védekezést.

Különlegességnek számítanak olyan legendás nagymesterek hozzászólásai, mint Spassky, Yusupuv és Kramnik, akik megosztják személyes benyomásaikat, és leírják a 8. világbajnokkal játszott játszmáikat.

Az eredmény egy meghitt portré a sakk egyik nagyjáról, valamint egy informatív útmutató Tal legendás kombinációs stílusának rajongóinak.

Karsten Müller (1970) hamburgi matematikus és sakknagymester. Termékeny író, akinek könyvei között szerepel a „Bobby Fischer: Career and Complete Games” és a „The Modern Scandinavian” című bestseller. Raymund Stolze (1945) sakkedző és újságíró, Berlinben él.

Jeremy Silman, a „How to Reasses Your Chess” című könyv szerzője:
"Ha szereted Talt, szeretni fogod ezt a könyvet. Ha szereted a rejtvényfejtést, szeretni fogod ezt a könyvet. Ha szereted a sakktörténelmet, szeretni fogod ezt a könyvet (..) Igazi klasszikus, amely minden sakkozó számára alkalmas (kezdőtől nagymesterig)."

Martin Rieger, Rochade Europa:
"Nagyon lenyűgöz ez a könyv, minden a helyén van."

Michael McGuerty, ChessCafe:
"Nagyon élvezni való könyv, és több éves edzői anyagot kínál. A tollportrék tartalmilag hab a tortán, és sok olvasó számára új perspektívát hoznak, akik úgy érzik, mintha személyesebben ismerték volna meg Talt."

KARL Magazin:
„Kivételes, tanulságos és szórakoztató. Határozottan mérföldkő a Mikhail Talról szóló különféle kiadványok közt.”

Peter Doggers, ChessVibes:
"Az életrajz és a taktikai kézikönyv kombinációja, és ettől valóban érdekes (..) Egy nagyon különleges könyv, nagyon tanulságos és élvezetes a sakkozók minden generációja számára."

British Chess Magazin:
Lenyűgöző és előrehaladott. Sok könyv van Talról, de ez új magasságokba lép."

Andrew Farthing, Chess Moves Magazine:
"Csodálatos produkció, mély elemzésekkel és bőséges "színekkel" a kiválasztott pozíciók hátterében, valamint mintegy tizenöt olyan játékos gondolataiban, akik ismerték és játszották Talt."

Sean Marsh, CHESS Magazin:
"Ez a csodálatos könyv megérdemli, hogy széles közönséghez jusson el (..) A legjobb könyv Talról saját " Life and Games" írása óta."

John D.Warth, Dél-Indiana sakk-klubja:
"Ami ezekről az oldalakról kiderül, Tal zsenialitásának lelke. Ez egy fontos munka, akár az inspiráló taktika miatt olvassa, akár azért, hogy betekintést nyerjen a játék egyik legnagyobb művészének életébe."

GM Helmut Pfleger:
"Pompás."

Az angol sakkszövetség zsűrijének díja az év könyvéért:
„Jól meg van ragadva a könyvben az a varázslat, amelyet Tal korai éveiben a játék iránti szenvedélyével a sakkvilágra bocsátott.”

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Angol nyelvű könyvek
Jótállás: 2 év
Súly: 0.3 kg

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.